Als docent van een van de associatieleden, heb je toegang tot een breed aanbod aan vormingsinitiatieven.

 

Inspiratiedag 1+1 = 3. De kracht van samen voor de klas - Odisee

Brussel - 23 februari 2017
In sommige scholen is co-teaching ‘dagelijkse kost’ terwijl andere scholen nog volop zoekende zijn naar hoe twee leerkrachten samen voor de klas kunnen staan en elkaar kunnen versterken. Het ontbreekt hen soms aan didactische principes en structurele organisatie om met co-teaching aan de slag te gaan. Ook impliceert co-teaching inzicht in eigen talenten en die van je co-teacher. Laat je op 23 februari 2017 prikkelen en inspireren: je krijgt hands-on informatie en tips & tricks om met co-teaching aan de slag te gaan want … 1+1=3.  
Schrijf je in
 

Leren, innoveren en internationaliseren - VLHORA

Brussel - 13 maart 2017
Meer info volgt snel op de VLHORA website. 
Schrijf je in
 

ConnectIT: studiedag the internet of things - Vives

Kortrijk - 19 april 2017
Technologie is volop in evolutie. Maar wat wordt de volgende ontwikkeling? En wat is de potentiële impact van een dergelijk evolutie? De studiedag ConnectIT verkent Internet of Things (IoT) als één van de hypes in de hedendaagse industrie- en technologieontwikkeling. IoT verwijst daarbij naar een netwerk van fysische objecten waarbij de verschillende apparaten in het netwerk in constante interactie zijn met zichzelf en de omgeving. 
Schrijf je in
 

Terugkommoment Activerend lesgeven

Leuven - 21 april 2017 - 10.00 u.- 12.00 u.
Deze dag dient als terugkom- en reflectiemoment voor de actieve deelnemers van de workshop Activerend lesgeven. Meer info volgt snel.
Hou me op de hoogte
 

Studiedag co-creatie in onderwijs

Leuven - 11 mei 2017 - 09.20 u.- 16.00 u.
Co-creatie in je onderwijs omvat verschillende lagen: op cursus-, opleidings- of instellingsniveau. Je kan samen met je studenten je doelstellingen, inhoud of eindproducten bepalen. Of je ontwikkelt samen met het werkveld een cursus of zelfs een heel curriculum. Binnen je opleiding kan je ervoor kiezen om samen bepaalde onderdelen te doceren. Deze en andere voorbeelden stellen we graag voor op onze studiedag. Meer informatie volgt.
Hou me op de hoogte
 

Tweedaagse workshop: Gespreksvaardigheden: basistechnieken en verdieping

Brussel - 1 en 2 juni 2017 - 9.30 u.- 15.30 u.
Wil je graag een goed en aanvaardbaar advies geven bij een studievoortgangsgesprek? Vind je het niet gemakkelijk om een student te vertellen dat zijn stage onvoldoende is? Hoe start je een gesprek met een student die meermaals afwezig is in verplichte lessen? Hoe kaart je een probleem aan bij studenten of collega’s? Wat doe je als een student of collega klaagt over iets dat fout gelopen is?
Schrijf je in