U bent hier: Home / Studiedomeinen / Technologie

Technologie

Klik op een stad om technologie-opleidingen in jouw regio te ontdekken.

Klik op een stad om technologie-opleidingen in jouw regio te ontdekken.

De kaart is spijtig genoeg niet beschikbaar op onze mobiele website. Je kan uiteraard wel manueel op locatie en een heleboel andere criteria zoeken in onze opleidingsdatabank

Wie een opleiding wenst te volgen in het studiedomein technologie, kan binnen de Associatie KU Leuven terecht voor een brede waaier aan opleidingen

Binnen de hogescholen zijn er de verschillende professionele bacheloropleidingen van de studiegebieden industriële wetenschappen en technologie en biotechnologie.

Aan de KU Leuven zijn er de bachelor- en masteropleidingen van de faculteiten van de groep wetenschap & technologie.

Aan jou de keuze of je kiest voor een professionele of een academische opleiding, en voor Aalst, Brussel, Diepenbeek, Geel, Gent, Kortrijk, Leuven, Oostende, Roeselare, Sint-Katelijne-Waver of Sint-Niklaas.

Kan je niet meteen kiezen? De instellingen van de Associatie KU Leuven doen er samen alles aan zodat je indien nodig steeds vlot kunt overschakelen tussen opleidingen en campussen.

Samenwerking professionele en academische opleidingen

De verschillende opleidingen binnen het studiedomein technologie werken op verschillende manieren samen binnen de associatie. Voor de opleidingen industrieel ingenieur is er uiteraard de nieuwe faculteit industriële ingenieurswetenschappen binnen de KU Leuven.

Door hun aanwezigheid op zes campussen behouden deze academische opleidingen ook de band met de professionele technologieopleidingen in de hogescholen. Sommige van die hogeschoolopleidingen werken zelf ook samen binnen de associatie, bijvoorbeeld rond domeinspecifieke leerresultaten.