U bent hier: Home / Studiedomeinen / Welzijn

Welzijn

Klik op een stad om opleidingen in het domein welzijn in jouw regio te ontdekken.

Klik op een stad om opleidingen in het domein welzijn in jouw regio te ontdekken.

De kaart is spijtig genoeg niet beschikbaar op onze mobiele website. Je kan uiteraard wel manueel op locatie en een heleboel andere criteria zoeken in onze opleidingsdatabank

Een opleiding voor de welzijnssector

Wie een opleiding wenst te volgen in het studiedomein welzijn, kan binnen de Associatie KU Leuven terecht voor een brede waaier aan opleidingen

Binnen de hogescholen zijn er de verschillende professionele bacheloropleidingen van het studiegebied sociaal-agogisch werk.

Aan de KU Leuven zijn er bachelor- en masteropleidingen die je voorbereiden op een job in de welzijnssector

Aan jou de keuze of je kiest voor een professionele of een academische opleiding, en voor Antwerpen, Brussel, Geel, Hasselt, Kortrijk of Leuven. Kun je niet meteen kiezen? De instellingen van de Associatie KU Leuven doen er samen alles aan zodat je indien nodig steeds vlot kunt overschakelen tussen opleidingen en campussen.

Samenwerking binnen het studiegebied SAW

De verschillende bacheloropleidingen binnen het studiegebied sociaal-agogisch werk hebben regelmatig overleg op associatieniveau. Sinds enkele jaren werken ze samen aan een masterplan voor het studiegebied, om de kansen voor studenten en docenten binnen de associatie nog te verruimen. Daarvoor is een werkgroep actief met vertegenwoordigers uit de betrokken hogescholen.