U bent hier: Home / Onderwijsprojecten / Twaalfde ronde (2014) / Collaboratief leren in ruimte en tijd: bridging the gap

Collaboratief leren in ruimte en tijd: bridging the gap

OOF2014/43 KU Leuven, Groep T - KHLeuven - KHLim, HUB-KAHO, Thomas More, LUCA School of Arts, Vives

OOF2014/43 KU Leuven, Groep T - KHLeuven - KHLim, HUB-KAHO, Thomas More, LUCA School of Arts, Vives

Enerzijds worden steeds meer innoverende onderwijsmodellen en interactieve werkvormen onderzocht en toegepast als alternatief voor traditionele hoorcolleges. Anderzijds zijn “next generation classrooms”, waarin docenten en studenten op een flexibele manier met elkaar in interactie kunnen treden, het onderwerp van verschillende werkgroepen en projecten in binnen- en buitenland.

Maar de link tussen beide is niet altijd duidelijk aanwezig, wat voor gemiste kansen zorgt. Bovendien zijn docenten niet steeds op de hoogte van de didactische en organisatorische mogelijkheden van next generation classrooms om het leerproces te ondersteunen, te versterken en te verrijken.

Dit project beoogt de verbanden tussen en mogelijkheden van onderwijsruimte en onderwijspraktijk verder uit te diepen in een breed conceptueel en praktijkrelevant kader, dat dan via gerichte initiatieven zowel het beleid (via beleidsaanbevelingen) van instellingen als docenten (via navorming) binnen de Associatie KU Leuven zal bereiken.

Promotor: Iris Peeters
Looptijd: 2014-2016